måndag 5 november 2007

Bastuhelg

Vi har varit på bastubesök i helgen...dvs. träffas för att bada bastu. Sambons syster och svåger i Skellefteå har byggt en vedeldad bastu på gården. Vi åkte dit för att provbada den och för att sambon skulle genomföra utmaningen som han och svågern hade slagit vad om i augusti. Svågern och sambon skulle springa en mil och se vem som var snabbast, till saken hör att svågern springer regelbundet och sambon ytterst oregelbundet. Sambon lade av sin träning efter tre gånger och sen har han inte funderat så mycket på det. Svågern var fortfarande inställd på tävlingen när vi kom dit i lördags, men som tur var för alla inblandade så hade det snöat på natten...tävlingen blev avblåst (men mest tur var det nog för sambon). Bastubad blev det i alla fall, den var inte riktigt klar, pinnstolar inne i bastun, men jätteskön...Ella var överförtjust.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pinnstolar i bastun? Hihi då var ni ivriga bastubadare som sanna tornedalingar! ;)
Mysigt foto!

Ellasmamma sa...

Jo så är det med bastu, har man möjlighet att bada i en vedeldad så tar men den oavsett förutsättningarna...visst är hon söt lillan?

Anonym sa...

jag brukar säga att jag är född i bastun...
man började i balja på golvet och fick flytta upp på första laven när man var tillräckligt stor för det :-)
hon har nog fått dom rätta generna när hon trivs så bra i det varma, lilla ella :-)

Ellasmamma sa...

Jo hon har tornedalsblodet i kroppen vår Ella.

Anonym sa...

Bastu! Ah... det bästa som finns! Finns inget som går upp mot en vedeldad utebastu. Gärna ett svalkande dopp till... lite svårt då isen lagt sig i o f s.