tisdag 17 februari 2009

KALLT!


Så här mysigt hade vi i söndags på isen...NOT. Det ser trevligt ut men var svinkallt. Klädde på barnen för kung och fosterland, satte dem i pulkan efter Önska och tog sparkarna. Tänkte vi skulle ha lite mysigt utomhus så även ved och korv packades ner. Ut på isen och glada i hågen sparkade vi ändå till det vindskydd som ligger lite längre bort. Precis innan vi är framme börjar Ella gnälla i pulkan, vi hyschar lite på henne och fortsätter. Väl framme packar vi upp barnen och tänder en brasa. Ella är glad att få röra lite på sig och klättrar upp på en snöhög, när hon faller omkull börjar hon gråta...och sen slutar hon inte. Vi inser att hon fryser, packar ner baarnen i pulkan igen efter att ha grillat två korvar som ingen vill ha, den mindre för att hon gråter och den större för att hon fryser. Ner med barnen i pulkan, Ella ylar och det är minst 45 minuters sparkande innan vi är hemma i värmen. Ella grät helt hysteriskt hela vägen hem, lite mindre sista 500 m eftersom jag bar henne då, storsyster satt och huttrade och kved över sina fötter. Äntligen hemkomna blev det varm choklad, filtar och bastubad och alla barn upptinade. Om vi vuxna frös...knappast med tanke på det tempo vi sparkade i...snarare träningsvärk. Det är verkligen trevligt med utflykter på vintern!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är otroligt kallt nu vi har aldrig haft så kallt förr i vinter som nu vi hade 23 grader kallt i natt!

Anonym sa...

Det blir inte alltid som man tänkt sig.. :( Håller med om att man börjar längta ut på vårvinterutflykt, men det är visst bäst o vänta tills det blir lite varmare! Själv var jag nästan lite glad för att det var så kallt att man inte behövde ha dåligt samvete för att vi inte var ute desto mer i helg.

Anonym sa...

Ett gott försök och ett minne för livet. Det blir varmare och finare väder framåt våren.

Anonym sa...

Ja... man vill ju så gärna kunna vistas utomhus och tycka det är skönt. Tyvärr är det ännu för tidigt. Längtar verkligen efter våren nu. -25 grader i morse. Brrr...