Stingpinnar med chutneysås
- 400 g köttfärs 1 dl chilisås
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk hackad färsk basilika
- 100 g riven ost
- 1 msk honung
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
SÅS
- 2 salladslök; eller 1/2 liten purjolök
- 2 dl gräddfil
- 1 dl mango chutney
- 1 tsk färsk ingefära; riven
- salt
- peppar
Börja med såsen. Finstrimla salladslöken. Blanda lök, gräddfil, mangochutney och ingefära. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen ståkallt och mogna.Blanda färs, chilisås, vitlök, basilika, ost, salt och peppar. Formafärsen till ovala bullar och trä upp dem på spett. Grilla ca 8 minuter (jag gillade i ugn, men det blir nog ännu bättre på utegrillen). Vänd spetten ofta under tiden. Servera med sås, sallad och bröd.
Källa: Guldkorn no 7, Skånemejerier
2 kommentarer:
Det låter supergott!! Skall nog göra detta redan till helgen!
Tack för att du hörsagade min önskan. Receptet redan utskrivet!
Skicka en kommentar