tisdag 29 januari 2008

Recept på Stingpinnar med chutneysås

Här kommer receptet från förra inlägget. Se bara till att inte grilla dem i ugnen alltför länge för de blir torra.




Stingpinnar med chutneysås



  • 400 g köttfärs 1 dl chilisås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 100 g riven ost
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

SÅS

  • 2 salladslök; eller 1/2 liten purjolök
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk färsk ingefära; riven
  • salt
  • peppar


Börja med såsen. Finstrimla salladslöken. Blanda lök, gräddfil, mangochutney och ingefära. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen ståkallt och mogna.Blanda färs, chilisås, vitlök, basilika, ost, salt och peppar. Formafärsen till ovala bullar och trä upp dem på spett. Grilla ca 8 minuter (jag gillade i ugn, men det blir nog ännu bättre på utegrillen). Vänd spetten ofta under tiden. Servera med sås, sallad och bröd.



Källa: Guldkorn no 7, Skånemejerier

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter supergott!! Skall nog göra detta redan till helgen!

Anonym sa...

Tack för att du hörsagade min önskan. Receptet redan utskrivet!